Vi tar emot ny kunder i ett lagom tempo så att vi hinner utöka vår organisation i samma takt. Vi har kunder över stora delar av Sverige och våra möjligheter att jobba ihop med just dig beror på en kombination av vilka behov av stöd du har och var du bor.

Vi har mycket att berätta om hur vi ser på personlig assistans. Vi gör gärna detta  genom ett första möte där vi kan träffas antingen hos oss på kontoret i Skene eller hemma hos dig. Vill du hellre ha ett samtal via telefon eller mail går det naturligtvis också bra.

Känns det bra kan vi gå vidare och diskutera ett uppdrag.

Om du vill ha kontakt kan du antingen ringa direkt på 0320-47930 eller fylla i detta formulär

Om du har synpunkter eller klagomål på vår verksamhet är du mycket välkommen att höra av dig. Det är mycket viktigt för oss att få veta vad du tycker och att få hjälp med att utveckla vår verksamhet.

Du kan kontakta verksamhetschefen Lennart Svensson direkt på 0733 605606 eller fylla i vårt webformulärBärkraft assistans historia börjar 1995. Då fick vi en son som visade sig ha svår autism. Innan dess visste vi ingenting varken om autism eller personlig assistans.

1999 kom vi i kontakt med ett förhållningssätt gentemot barn med autism som utvecklats av ett amerikanskt föräldrapar. För första gången såg vi en positiv utvecklig hos vår son. Vi åkte till USA på utbildning för att lära oss mer om son-rise.

När vår son blev äldre ansökte vi om personlig assistans för honom  och fick den beviljad.

Efter några år hos ett av de stora assistansbolagen bestämde min fru och jag oss för att starta Bärkraft Assistans för att kunna göra mer för vår son. Efter hand blev vi kontaktade av fler autismföräldrar som gillade vårt sätt att jobba och ville bli kunder.

2012 flyttade vi in i nuvarande lokaler vid torget i Skene. Där har vi både kontorsplatser för vår administrativa personal och utrymme för personalmöten och internutbildningar.

Idag har vi 20 kunder runt om i landet och cirka 100 anställda. Tyngdpunkten ligger på kunder med autism men vi har också kunder med andra  funktionsnedsättningar. 

 

 

Vi lägger ut alla lediga jobb på platsbanken. Du ser dem på denna länk. Där kan du också välja att prenumerera på alla lediga jobb hos oss. Du kan också fylla i en intresseanmälan här.

Att arbeta som personlig assistent innebär att arbeta mycket nära en individ med funktionsnedsättning. Det är avgörande att personkemin fungerar mellan dig och den du arbetar hos. Det måste också fungera bra med de anhöriga som delar bostad med den du arbetar hos.

När du söker jobb hos oss handlar det oftast om ett jobb hos en specifik kund. Varje kund har ett team som sköter urvalet vid rekryteringen. De kan vara kunden själv, dennes anhöriga och en samordnare som hör till rekryteringsteamet. Därför är det viktigt att du tar en extra titt på vilken adress ansökan skall skickas till då denna är unik för just det jobbet du söker. Med rätt adress så kan du vara säker på att ansökan hamnar hos rätt rekryteringsteam.

I ansökan länkar vi ofta till en videofilm som beskriver hur vi arbetar. Titta igenom denna och reflektera över den i din ansökan. 

Första steget i rekryteringen är att vi väljer ut en större grupp som får komma på en träff där vi visar ytterligare en film följt av snabbintervjuer på ca 5 min med kundens rekryteringsteam. Utifrån ansökan och dessa intervjuer väljer vi sedan ut ett mindre antal som får komma på en djupintervju och får träffa kunden. När det gäller våra kunder med autism och där vi arbetar inspirerat av son-rise skall du ta på dig oömma kläder till djupintervjun och undvik starka dofter.

Om det händer att du får förhinder att komma på rekryteringsträffen kan du ändå komma med i urvalet genom att spela in en film på max 10 min där du berättar om dig själv, varför du sökt jobbet, varför du passar till jobbet och vad du brinner för i livet. Maila denna film till samma adress som ansökningarna.


 

Välkommen till Bärkraft Assistans. Vi är ett assistansföretag som startades av två föräldrar till ett barn med autism. 

För dig som är intresserad av att arbeta hos oss hittar du lediga platser här.

För dig som vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med assistansen kan du begära mer information här.

Om du vill komma i kontakt med verksamhetsansvarig Lennart Svensson ringer du 0733-605606

Vårt växelnummer är 0320-47930

Mail lennart@barkraft.se

Vår besöksadress är:
Örbyvägen 8B i Skene


Vår postadress är:

Bärkraft Assistans AB
Box 2146
51102 Skene