Bärkraft assistans historia börjar 1995. Då fick vi en son som visade sig ha svår autism. Innan dess visste vi ingenting varken om autism eller personlig assistans.

1999 kom vi i kontakt med ett förhållningssätt gentemot barn med autism som utvecklats av ett amerikanskt föräldrapar. För första gången såg vi en positiv utvecklig hos vår son. Vi åkte till USA på utbildning för att lära oss mer om son-rise.

När vår son blev äldre ansökte vi om personlig assistans för honom  och fick den beviljad.

Efter några år hos ett av de stora assistansbolagen bestämde min fru och jag oss för att starta Bärkraft Assistans för att kunna göra mer för vår son. Efter hand blev vi kontaktade av fler autismföräldrar som gillade vårt sätt att jobba och ville bli kunder.

2012 flyttade vi in i nuvarande lokaler vid torget i Skene. Där har vi både kontorsplatser för vår administrativa personal och utrymme för personalmöten och internutbildningar.

Idag har vi 20 kunder runt om i landet och cirka 100 anställda. Tyngdpunkten ligger på kunder med autism men vi har också kunder med andra  funktionsnedsättningar.